Matthijs BV

 

 

 

Matthijs BV — van 1920 tot 2020 —

Matthijs is een familiebedrijf in hart en nieren. De basis werd gelegd vanuit een woonhuis en is uitgegroeid tot een bekende suikerwerkfabriek. Het begon allemaal in 1920…

Hoe het begon
Op 14 januari 1920 begon Walther Matthijs vanuit zijn woning zijn eigen bedrijf. Hij startte met niets anders dan een kachel en een grote kookpan, weliswaar zonder geld, maar met veel passie. Door middel van veel experimenteren bouwde hij aan zijn eigen droprecepturen.

Van dropfabriek naar snoepfabriek
Na de vele succesvolle jaren van Walther Matthijs en zijn opvolgende zoon Leo Matthijs, kwam medio 1995 een derde generatie aan het roer. Walter Matthijs had de ambitie om Matthijs BV te laten groeien naar een internationaler niveau. Al snel werden de eerste winegums geproduceerd, een hele stap voor het bedrijf wat voorheen alleen drop produceerde.

Matthijs groeit verder
Nu, ruim 100 jaar na de oprichting, is het bedrijf nog steeds in dezelfde familie maar produceren we met de modernste technieken en in veel grotere volumes. Er worden inmiddels honderden soorten snoep geproduceerd voor klanten in Europa, Amerika en Azië. Onze mogelijkheden zijn eindeloos, van logosnoep tot klant specifieke nieuwe smaken, we kunnen het allemaal. Momenteel produceert Matthijs zo’n 10 miljoen kilo snoep per jaar en hebben we de ambitie om dit aantal nog te laten groeien. Hij zou zijn ogen uitkijken, oprichter Walther Matthijs!!

Website: www.matthijs.nl

Contact:
telefoon: 0164 61 25 10
email: sales@matthijs.nl